L'Educació Obligatòria
des de Casa

L'Educació Obligatòria des de Casa

Ensenyament presencial versus Ensenyament Online

Niña pensando en clasePilars sobre els quals es fonamenta l’ensenyament

En una modalitat presencial, els alumnes assisteixen física i regularment a classe; desenvolupant el seu procés d’aprenentatge en grup. De la mateixa manera, el docent, també present a l’aula, exposa la seva temari en l’horari estipulat.

Un horari molt ben definit a l’inici de curs; estable i respectat.

Educació Obligatòria des de Casa - TutoriaPer contra, en una modalitat de classes Online, els alumnes NI assisteixen regularment a classes NI poden desenvolupar el seu procés d’aprenentatge en grup.  Això fa que les logístiques siguin molt diferents.

D’entrada els nens / alumnes han de connectar amb un ordinador (en alguns casos una Tablet) i realitzar videotrucades “de classes”.

Una cosa que a priori segons el rang d’edat es presenta com a viable i factible, en veritat detectem una manca de model estratègic i regularitat.

El docent acaba sent incapaç de transmetre el contingut íntegre del temari i ens condueix a “succedanis” del model pedagògic del centre formador.

A part, un altre element crucial a tenir en compte, és que els nens petits necessiten supervisió constant per part dels pares, o cuidadors, per poder seguir les classes Online. Quan estan a l’aula, aquesta supervisió i responsabilitat està en mans del docent.

L'Educació per a Infants des de la Llar vs En Classe - ConsulCat

El Buit entre el Sistema Educatiu Tradicional i l'Educació Online

Una Transformació Digital, sense importar el sector, no només és tecnologia! L’ensenyament no és una excepció.

Si fos tan simple, amb un bon PC i una bona connexió a Internet, tindríem suficient. ¡Malauradament no és així!

No podem pensar ni pretendre que els nostres alumnes, davant d’un ordinador en un horari de 9 a 13 hores, per posar un exemple, mantinguin el mateix nivell d’atenció, concentració i ritme de participació que si estiguessin a l’aula.  ¡És impensable!

Com podem ajudar a solucionar aquest desafiament

Conocimientos y Experiencia ConsulCatPerquè el canvi funcioni, cal «Transformar» el mètode inicial, pensant en el resultat final desitjat.

Aquesta transformació, sens dubte implicarà l’ús de la tecnologia, però s’ha de començar primer per l’anàlisi del mètode inicial, per veure «com» es podria arribar a aconseguir els resultats d’una modalitat presencial, amb una nova modalitat Online.

El canvi de la «fórmula» d’ensenyament de la modalitat presencial per arribar a l’objectiu (Aprenentatge), amb l’addició de la tecnologia a aquesta fórmula, serà el fruit de la transformació.

Només així, podrem proposar solucions efectives que alleugereixin i facilitin l’àrdua tasca de l’educació tant al col·lectiu de professors com al de pares.

Com a pare d’una menor en edat escolar, he assistit (i sofert) l’arrencada de la «escola a casa».

Com les classes Online no havien estat plantejades en l’educació primària fins a l’arribada del COVID-19, era de preveure un camí estret i replet de sots…

Valor afegit de ConsulCat

Què podem fer en aquest cas concret?

En Consulcat tenim experiència i competència en la formació Online. Coneixem els límits que poden arribar a tenir les tecnologies per excel·lents que aquestes siguin.

Podem i volem treballar directament amb els centres educatius i especialment amb el professorat per analitzar els punts crítics que acompanyen l’ensenyament Online.  

Podem aprofitar tota la nostra experiència i domini de la tecnologia per adaptar el material educatiu actual, i aconseguir que en un futur l’Educació Obligatòria des de casa sigui més accessible i eficaç.

Podem:

  • Fomentar un ús interactiu del material educatiu
  • Fomentar el treball col·laboratiu entre alumnes
  • Simular la presència del docent a prop de l’alumne a través del correcte ús de plataformes LMS
  • Convertir el material pedagògic dels docents en documents multimèdia (documents, presentacions, vídeos, cançons, etc.)
  • Adaptar continguts per al seu ús en una plataforma LMS d’aprenentatge
  • Crear formes de comprovar coneixements adquirits pels alumnes, dins de les plataformes LMS
  • Crear tutorials (per exemple per als temes que generen més dubtes o preguntes)
    • Per als Docents
    • Per als Nens
    • Per als Pares
  • Formar els docents per guanyar més autonomia amb les tecnologies.
    etc

A tot això, només queda una pregunta òbvia per fer …………

Quan ens posem a treballar?

Més de 20 anys d’experiència en consultoria